Едноставно сториџ решение со високи перформанси и голем капацитет.

Консолидирајте го вашиот простор со PowerVault Series која е наменски изработена и оптимизирана за средини кои користат почетни нивоа на SAN и DAS. Серијата ME4 е идеална за поддршка на оптоварувања како HPC, надзор/видео надзор, виртуелизација со VMware и Microsoft, проширување на серверот и многу други. Дизајнирана за разноврсност, серијата ME4 поддржува различни типови на погони (вклучително и SED), мулти-протоколи, enterprise-class all-inclusive софтверски карактеристики и избор на два основни системи од 2U или 5U со висока густина. Дополнително, PowerVault JBOD куќиштата за проширување се достапни за PowerEdge серверите кои лесно додаваат капацитет за складирање во вашиот центар за податоци.

Едноставно. Брзо. Прифатлива цена. Погледнете го ова видео за да дознаете за Dell EMC PowerVault складирањето и што се зборува за тоа во индустријата.

PowerVault ME4 Производи

Побарај понуда

PowerVault ME4084 Storage Array

 • Up to 4.0PB capacity
 • 84 x 3.5″ drive bays
 • Up to 336 drives
 • Intel® 2-core, 2.2GHz
 • Multi-protocols – SAS, iSCSI, Fibre Channel
 • Dual Controller
 • 12Gb SAS Backend
 • Вклучени се сите премиум карактеристики на софтверот
Дознај повеќе

PowerVault ME4024 Storage Array

 • Up to 3.0PB capacity
 • 24 x 2.5” drive bays
 • Up to 276 drives
 • Intel® 2-core, 2.2GHz
 • Multi-protocols – SAS, iSCSI, Fibre Channel
 • Single/Dual Controller
 • 12Gb SAS Backend
 • Вклучени се сите премиум карактеристики на софтверот
Дознај повеќе

PowerVault ME4012 Storage Array

 • Up to 3.1PB capacity
 • 12 x 3.5″ drive bays
 • Up to 264 drives
 • Intel® 2-core, 2.2GHz
 • Multi-protocols – SAS, iSCSI, Fibre Channel
 • Single/Dual Controller
 • 12Gb SAS Backend
 • Вклучени се сите премиум карактеристики на софтверот
Дознај повеќе

PowerVault JBOD Проширен капацитет за сервери

PowerVault ME4084 Storage Array

 • Up to 4.0PB capacity
 • 84 x 3.5″ drive bays
 • Up to 336 drives
 • Intel® 2-core, 2.2GHz
 • Multi-protocols – FC, iSCSI, SAS 
 • Dual I/O Module
 • 12Gb SAS Connectivity
Дознај повеќе

PowerVault MD1400 Direct-Attach Storage

 • Up to 168TB capacity
 • Up to 12 hot-pluggable 3.5” or 2.5” drives
 • 3.5” and 2.5” NL-SAS, 2.5” SAS and 2.5” SSD drives
 • Проширување до 8 куќишта
 • Поврзаност на унифициран режим за единечни или излишни патеки
Дознај повеќе

PowerVault MD1420 Direct-Attach Storage

 • Up to 57.6TB capacity
 • Up to 24 hot-pluggable 2.5” drives
 • 2.5” NL-SAS, SAS and SSD drives
 • Проширување до 8 куќишта
 • Поврзаност на унифициран режим за единечни или излишни патеки
Дознај повеќе

Едноставно и брзо SAN & DAS складирање по прифатливи цени

PowerVault е entry-level block складирање, наменето и оптимизирано за средини кои користат SAN & DAS средини со едноставноста, перформансите и достапноста што ги очекувате од Dell EMC.

Серијата Dell EMC PowerVault ги носи основните карактеристики на врвната меморија за мали и средни бизниси – едноставно и поволно. Овие системи за складирање ги зголемуваат перформансите на апликациите за широк спектар на бизниси и апликации. Со своите флексибилни опции за поврзување, низите PowerVault нудат значителни предности за оптоварувањата на SAN/DAS со извонредни IOP, ширина на опсег, размер и латентност. Инклузивниот модел на софтвер помага да се намали OPEX и да се подобри ефикасноста на работењето – што ја прави серијата ME4 тешко победена. Ако барате сирова моќ и апсолутна едноставност во мал отпечаток; ако сте свесни за трошоците и ви треба достапност и сигурност во складирањето, тогаш Dell EMC PowerVault Series – почнувајќи од 2U или 5U – е за вас. Наменети да обезбедат flash перформанси со најдобра економија на дискот, системите PowerVault се совршени за консолидација на складирање од мали размери, забрзување на апликациите и континуитет на деловното работење.

 

Награди & Рецензии

Dell EMC PowerVault ME4

CRN’s 2020 Tech Innovator Awards Winner

Погледни ја наградата

Editor’s Choice: PowerVault ME4 Series

“Easy to deploy and manage storage solution.”

Прочитај ја рецензијата

PowerVault ME4: Winner, Storage — SMB-Class

The 2019 Tech Innovator Awards

Прочитај ја рецензијата