Креиран за планетата и за вас

Во согласност со планот за општествено влијание на Dell, Dell вклучува одржливи решенија, материјали и пакување што резултираше со најодржливото комерцијално портфолио за компјутери. Со посветеноста на Dell за одржливост што опфаќа дизајн, перформанси и рециклирање, можете да се чувствувате сигурни кога купувате, користите, а кога ќе завршите и ги рециклирате вашите Dell производи.

Новите серии Latitude 5000 и Precision 3560 го зголемуваат ова уште повеќе како први компјутери што користат биопластика од отпад од дрвја во нивниот дизајн. Произведени со помош на нуспроизвод од процесот на правење хартија наречен „високо масло“, овие уреди имаат капаци што содржат 21% биопластична содржина, што ја поддржува целта на Dell дека до 2030 година, повеќе од половина од нашата содржина на производи ќе биде направена со рециклирани или обновливи материјали. Со фокусирање на вториот најтежок дел од уредот – капакот – Dell може да има најголемо влијание врз одржливоста, намалувајќи го јаглеродот, водата и енергијата на производот, додека ја одржува високата доверливост, издржливост и стандардите за изведба на Dell. Dell проценува дека сите рециклирани и обновливи материјали од серијата Latitude 5000[13] ќе:

  • Ги намалат емисиите на CO2 еквивалентни на оние што се создаваат со возење 24,2 милиони милји (повеќе од 971 пати околу Земјата)
  • Заштедат доволно енергија за напојување на 5.564 домови за една година
  • Заштедат доволно вода за да наполните 226 базени со олимписка големина.

Сите нови комерцијални компјутери и дисплеи се ENERGY STAR® сертифицирани и EPEAT® Gold and Silver регистрирани за да ви помогнат да ја намалите потрошувачката на енергија.

Дознајте повеќе за ова на следниот линк: https://corporate.delltechnologies.com/asset/en-us/solutions/business-solutions/briefs-summaries/delltechnologies-fy21-progress-made-real-report.pdf