Dell EMC PowerEdge
Tower Servers

Dell EMC PowerEdge Tower Servers

Intel® Xeon® Scalable Processor

Достапни во голем број големини, од мини-куќишта до платформи со можност за рекови, серверите на куќиштата PowerEdge нудат перформанси, разновидност и тивки операции кои се идеални за мали, големи и оддалечени канцеларии.

Дознај повеќе

Истражете ги PowerEdge tower серверите

 

One-Socket Tower Servers

Куќишта-сервери со еден приклучок (единечен процесор) нудат рентабилно, почетно решение за бизнисите што мигрираат на сервери од компјутери или лаптопи. Дизајниран за основни оптоварувања во канцеларијата, како што се споделување датотеки, печатење, продажно место и апликации за бази на податоци.

Two-Socket Tower Servers

Куќишта со два приклучоци (двојни процесори) нудат подлабока разновидност на карактеристики за да се приспособат на апликации со високи перформанси како што се сервис на веб, консолидација и виртуелизација. Тие вклучуваат повеќе кеш и брзина, како и флексибилност за проширување и дополнителни процесори.

Модел

НАМЕНА

Меморија

Процесор

PowerEdge T440

Web serving, server consolidation, and virtualization

16 (1TB)

2 Intel® Xeon®
скалабилни процесори

Модел

НАМЕНА

МЕМОРИЈА

ПРОЦЕСОР

PowerEdge T40

File sharing, print, mail, and messaging

4 (64GB)

1 Intel® Xeon® E-2224 процесор

PowerEdge 140

File sharing, print, and point of sale

4 (64GB)

1 Intel® Xeon® E-2200, Intel Core i3®,
Intel Pentium®, или Intel Celeron® процесорr

Побарај понуда